Cateva lucruri care nu trebuie sa lipseasca de pe masa invitatilor la nunta

25 martie 2013 | Postat de Adriana
0 Comentarii

meniuri si carduri de masaDupa ce ati ales cu mare grija invitatiile de nunta, in functie de culorile preferate, tematica, idei proprii, stil,  poate, in armonie cu decoratiunile din restaurantul sau pensiunea unde se desfasoara nunta, trebuie sa va indreptati atentia catre restul lucrurilor importante pentru „marea zi”. Stim ca va doriti ca evenimentul dvs. sa fie reusit, sa ramana o amintire emotionanta pentru dumneavoastra si cei apropiati, iar invitatii sa se simta bine primiti, asa cum se cuvine.

Daca va intrebati de ce papetaria de nunta (invitatii de nunta, carduri de masa, meniuri, plicuri de bani, numere de masa, etichete, cutiile de marturii, tablou asezare invitati) trebuie aleasa in functie de culorile preferate, tematica, stil, in armonie cu restul decoratiunilor, explicatia este simpla: cu cat folositi mai putine culori, sau o paleta restransa si echilibrata, cu cat alegeti obiecte de decor in legatura cu tematica sau stilul adoptat, cu cat incercati sa incarcati mai putin atat masa invitatiilor, cat si restaurantul, veti reusi sa realizati un eveniment memorabil. Este placut sa observi un detaliu, in ton cu tematica sau culorile, repetat pe carduri sau marturii.

Totul trebuie ales in functie de spatiu si preferinte, important este sa va acordati timp si sa va puneti de acord cu partenerul in legatura cu ceea ce va doriti si va permiteti. Daca ati ales un restaurant elegant o tematica romantica, vintage, glamour sau traditionala este de preferat. Daca alegeti ca si locatie o pensiune atunci poate o tematica eco, rustica, de anotimp, cu fluturi, pasari, cavaleri si printese sau alte elemente, va incanta musafirii dvs. Dar asta nu inseamna ca aceste stiluri nu se pot realiza in diferite saloane.

Dupa ce ati pus la punct tematica, culorile dorite pentru decorarea salii, trebuie sa va indreptati atentia si spre mesele invitatilor. Pe langa piesa centrala (aranjamentul floral sau vaze cu lumanari, lumini, pene, colivii s.a.) care nu trebuie sa lipseasca de pe masa si invioreaza atmosfera, confera caldura si emotie spatiului, mai exista cateva obiecte utile, din hartie care, bineinteles, trebuie sa fie in ton cu restul decorului.

Carduri de masa: realizarea acestora implica doua aspecte: ajuta invitatii sa-si gaseasca locul in salon, dar pot avea si rol de card de multumire, cu un text de genul: „Va multumim ca sunteti alaturi de noi si va uram petrecere frumoasa!” Aceste carduri de masa sunt inscriptionate cu numele invitatilor si sunt asezate pe masa, in dreptul familiei sau persoanei respective.

Este foarte important ca fiecare invitat sa se simta in largul lui, sa fie asezat la masa alaturi de oameni cunoscuti, in functie de preferinte, iar pentru acest lucru este nevoie de o buna organizare. Va ajuta in acest sens un tablou de asezare a invitatilor, pozitionat la intrarea in sala sau o domnisoara de onoare, o ruda binevoitoare, care, ajutata de o lista de asezare, poate indruma invitatii la mese. Pentru acest lucru aveti nevoie de o schita a salii, cu intrari, iesiri spre terase, sala de baie, o dispunere a meselor invitatilor, a mesei centrale, a zonei de dans si a mesei personalului care va ajuta (DJ, fotograf, cameraman s.a.m.d.) si un numar mediu de invitati care pot fi asezati la fiecare masa. Aceste aspecte le discutati cu seful de salon sau restaurant, in momentul in care stabiliti exact numarul de portii, continutul meniurilor si alte lucruri.

Click aici pentru a vedea cateva modele de carduri de masa cu rol si de plic de bani.

Meniul de nunta: din ce in ce mai multe persoane au inteles deja importanta acestor meniuri si le cauta atunci cand organizeaza un astfel de eveniment. Aceste meniuri contin atat felurile de mancare, in ordinea in care sunt servite cat si meniul de bar.  Multi dintre invitati vor sa stie dinainte ce preparate vor putea gusta, daca bauturile sunt pe placul lor sau nu, daca gasesc un open-bar, o fantana de ciocolata sau au pregatit un program special. Gasiti aici cateva modele de meniuri de nunta, realizate de atelierul de creatie Asiris Solutions. Daca doriti sa fiti gazde bune, interesati-va din timp daca aveti invitati cu cerinte speciale, cu alergii sau vegetarieni si comandati-le din timp aceste feluri de mancare, specificand personalului din salon unde si cui sa serveasca aceste preparate. Puteti face si meniurile tiparite diferit pentru acestia. In atelierul nostru lucrurile se fac mereu in functie de cerintele dvs., indiferent de numarul de bucati dorite. Meniurile de nunta pot fi individuale, asezate pe fiecare farfurie (dreptunghiulare, circulare, eliptice) sau generale, cate 1 sau 2 pe masa, sub forma de prisma, cilindru sau carte, cu rol si de numar de masa, sau suport de lumini. Daca mesele sunt circulare, de 8-10 persoane, atunci meniurile generale sunt de ajuns, daca mesele sunt lungi, de 8 -12 persoane, atunci poate sunt mai utile meniurile individuale.

Plicurile de bani: un aspect important, de care trebuie sa tineti cont in organizarea unei nunti. Chiar daca ele va raman, dupa inmanarea darului, sunt un element de decor important pe masa invitatilor. Pot avea si rol de card de masa si de multumire. Numarul lor trebuie adaptat in functie de numarul invitatilor care confirma participarea la nunta plus cateva rezerva pentru invitati surpriza. Plicurile de bani pot fi personalizate cu numele fiecarui invitat sau nepersonalizat ( „Fam. ………..”). Culoarea lor, stilul trebuie ales fie in functie de culorile folosite pentru decoratiuni, fie in armonie cu tematica si cu decorul de pe masa. Daca fetele de masa sunt albe si nu aveti foarte multe elemente de masa puteti opta pentru un plic colorat mai intens. Daca fata de masa are un model mai elaborat, aveti naproane colorate atunci optati pentru plicuri de bani mai simple, culori mai pale, cu elemente care sa se asorteze cu celelalte lucruri de pe mese. Plicurile de bani pot constitui suport pentru o marturie deosebita, pe care invitatii dvs. o pot pastra: o lumanare parfumata, un semn de carte, un pliculet cu seminte de flori sau legume, un element de decor: floare, brosa, magnet personalizat etc.

Tineti cont de toate aceste aspecte importante atunci cand organizati o nunta si rezultatul va fi cel pe care il doriti.

Nu uitati ca armonia si stilul dvs. personal trebuie sa contureze intreaga nunta!

Atelierul de creatie Asiris Solutions va sta la dispozitie cu o gama variata de produse de nunta personalizate, divers colorate, in diferite stiluri, de dimensiuni si preturi felurite.


Niciun Comentariu

Adauga comentariu

Nume:
Email:
Website:
Mesaj: